Aller Anfang ist schwer

12.06.2012 20:02

Zdravím všechny přísedící, do monitoru zírající... Jakožto amatérský tvůrce webových stránek, nevyhovující stylista (a přistěhovalec na farmu teprve v roce 2007) se Vám, milým návštěvníkům budu snažit co nejlépe přiblížit koloběh farmy. Budu pravidelně přicházet s aktuálními novinkami o životě na farmě a o dostupných produktech ze dvora.

O historii statku a jeho okolí jsem se, doufám, rozepsala dostatečně v rubrice "historie", pro začátek bych snad uvedla několik základních informací. Počátky farmaření jsou zaznamenány okolo roku 1998, kdy byly na statek pořízeny první ovce. Samotní chovatelé se po četných úpravách přistěhovali mnohem později. Následovalo zkulturnění zahrady, vytvoření rybníku (kterému byla při poslední povodni v r. 2009 stržena hráz), pořízení techniky... a neposledně dalších hospodářských zvířat, kterých se tu notabene vystřídalo již několik - od hovězího dobytku, přes koně haflingského typu až po lamu.

Momentálně čítá naše malá farma  42 ovcí (vč. letošních jehňat), 14 koz, 43 králíků, 4 husy, 16 kachen, 1 kohouta, 15 slepic (a spoustu kuřat), 20 krůťat, 2 prasata, 1 psa, 1 kočku... a pár lidí. :)

Tolik k prvnímu příspěvku o nás z mého pohledu... s veškerými dotazy, prosbami, připomínkami, chovatelskými radami a objednávkami neváhejte se na mě obrátit. :)

Guten Abend, Gut Nacht!