Historka z natáčení

21.03.2013 12:11

Vrátím se ve vyprávění o 3 neděle nazpět. V neděli 3.3.2013 kolem osmé hodiny ranní na našem dvoře zastavil filmový štáb www.armadafilms.cz/, v čele s panem produkčním, P.S.. Díky spolupráci s www.faunafilm.cz/ jsme se s panem S. domluvili, že jim povolíme natočit spot pro neziskovou organizaci, která bojuje za lidská práva. Krátký spot má cíl, sdělit lidem, aby nebyli lhostejní k událostem, které se odehrávají v jejich okolí, zkrátka aby člověk nebyl "ovčan". (www.hrdinou.cz/) V hlavní roli - OVCE Z VLENCŮ! 

Filmaři měli několik nelehkých požadavků. Prvním z nich bylo donutit ovce, aby se nepříliš rychlým krokem přesunuly z jedné ohrady do druhé a naoko se nechaly lákat "manažerem", který v ruce třímal hrst sena. S pomocí dvou statných ošetřovatelů se nám na 15. pokus podařilo ovce zahnat podle představ.

Dalším úkolem bylo postavit ovci zadkem ke kameře a přemluvit ji, aby otočila hlavou a do kamery se podívala. Stačilo zachrastit ječmenem a stádo otočilo i kameramana! 

Celá tato akce trvala přinejmenším 3 hodiny, potom se celý štáb se všemi cvičiteli, kameramany, fotografy, maskéry "manažerů" a hlavními účastníky přesunul zpět do obří dodávky a odjel točit další ovčí scény do panelákového bytu! 

Videoklip snad bude v dohledné době k mání, zatím Vám pro představu mohu nabídnout pár fotografií, které mi laskavě zaslal pan P.S. :) farmavlence.webnode.cz/fotogalerie/#img-9314-jpg

Kamera, AKCE!