Králík na houbách se smetanou
Ingredience:
1 mladý králík
2 PL sádla
1 1/2 cibule
150 g čerstvých nebo 60 sušených hub
sůl
0,2 l kysané smetany
30 g hladké mouky
1 žloutek
cukr
citrónová šťáva
20 g čerstvého másla
Popis přípravy:
Králíka očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájeného králíka, zlehka orestujeme, pak přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a 30 minut dusíme pod tlakem . Necháme chvíli vychladnout, vyjmeme králíka a vývar zalijeme zakysanou smetanou, smíchanou s moukou. Můžeme vyjmout i houby a omáčku rozmixovat. Necháme projít varem a do hotové omáčky přimícháme žloutek, který jsme rozmíchali ve troše smetany. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a přimícháme máslo, popř. vrátíme houby a maso z králíka.
Fotografii nemám, jídlo zmizelo příliš rychle. :) Dobrou chuť.